Tulevaisuuden urasuunnitelma - Taiteilija, kirjailija vai psykologi?

Olen ikuinen haaveilija, romantikko ja ajattelija. Olen herkkä, luova ja tunteva. Rakastan kirjoittaa ja ilmentää omaa luovuutta kaikella mahdollisella tavalla. Olen miettinyt usein, että mun tulisi tehdä työtä, jossa mun yksilölliset ominaisuudet olisivat vahvuuksia. Olen horoskoopiltani kaksonen, siis varsin sujuvapuheinen kirjallisesti, kuin myös kasvokkain kun sille päälle satun. Siitä huolimatta tunnistan olevani introvertti, jossain määrin rauhallinen ja tyyni persoona, jonka luovuus pääsee kukkaansa parhaiten yksin ollessan, tyhjyydessä ja hiljaisuudessa. Voit tehdä oman introverttitestin täältä.

mira_hautajoki_hietsu

Rakastan hyviä keskusteluita ihmisten kanssa. On tylsää keskustella säästä, kaikesta pinnallisesta ja arkipäiväisestä, mutta sytyn oikein kunnolla kun vastapuoli on valmis avaamaan sisimpänsä, näyttämään oman herkkyytensä ja haavoittuvuutensa. Olen ihan liekeissä kun joku haluaa pohtia kanssani elämänarvoja ja mystiikkaa. Nautin syvällisistä keskusteluista ja siitä intensiivisestä tunneyhteydestä toisen ihmisen kanssa, kun voidaan hypätä jo ensitapaamisella juttelemaan elämäntarkoituksesta. Ehkä se kertoo myös siitä, että välillemme on syntynyt nopeasti luottamussuhde.

Olen pohtinut edellisen tutkintotodistuksen saatua yhä uudelleen, mikä musta tulee sitten oikeesti isona? Toisaalta ajattelen, että 25-vuotiaan naisen pitäisi jo tehdä jotain vetoja tulevaisuuden uran suhteen. Olen opiskellut kaksi ammattia, eikä niistä kumpikaan tunnu varsinaisesti elämäntyöltä, josta nauttisin eläkepäiviin saakka. Mä olen media-assistentti ja sairaanhoitaja, sellainen sekalainen combo.miramira_fitnesshairio

Koen että minulla on valtava luova tarve ilmaista itseäni jatkuvasti jollakin tavalla ja se tulisi hyödyntää tulevaisuuden ammatin valinnassa. Meidän jokaisen olisi suotavaa huomata ne omat vahvuudet ja hyödyntää niitä työn parissa mahdollisuuksein mukaan. Ihmisen on helppo viihtyä töissä, jossa oma persoonallisuus täydentää toimenkuvaa. Mä en käsitä miksi herään tälle ajatukselle kunnolla vasta opiskeltuani kaksi ammattia, ehkä mä olen löytänyt vasta viimeisten vuosien aikana enemmän itseni ja tiedän nyt kuka olen, mistä pidän ja mitä elämältä haluan.

Mulla on hullu tapa ajatella että asiat on mahdollista toteuttaa, jos niitä haluaa riittävän paljon. Haluaisin olla taiteilija, kirjailija, psykologi ja ennenkaikkea tehdä tätä kaikkea yrittäjänä. Suurin päämäärä olisi kyetä auttamaan muita ihmisiä heidän ongelmien parissa, olemaan empaattinen kuuntelija ja auttaja. Samalla haluaisin yhdistää kirjoittamisen ja luovan ilmaisutaidon osaksi tätä suunnitelmaa. Siinä onkin haastetta. Tulevaisuuden urasuunnitelmat vaatii opiskelua, työtä ja panostusta. Toistaiseksi nämä on vain mieleen nousseita ajatuksia ja unelmia, eikä ne ihan hetkessä toteudu. Ensimmäinen askel onkin ehkä tiedostaa mitä haluaa, jotta osaa suunnata omaa toimintaa päämäärätietoisesti.

-M

4 kommenttia

 1. Samoja fiiliksiä, kaksi tutkintoa takana, enkä vieläkään tiedä mitä sitä tekisi isona! Viimeisimmän tutkinnon kohdalla ajattelin jo että tässä se, mutta ei kuitenkaan! Kiitos postauksesta, lohduttavaa kuulla, että on muitakin joille se oikean ammatin löytyminen ei olekaan niin helppoa... onneksi aina voi löytää uutta, kun pitää mielen avoimena!

  VastaaPoista
 2. Niimpä. Avoimin mielin vain elämässä eteenpäin. Ehkä se oivallus tulee jossain vaiheessa. Enkä mä usko että yksikään suoritettu tutkinto on turhaa, aina oppii jotain uutta mitä voi myöhemmin hyödyntää työssä tai vapaa-ajalla. 😊

  VastaaPoista
 3. Miten ois psykoterapeutti? Sh:n koulutus sopis hyvin yhteen sen kanssa :)

  VastaaPoista
 4. No itseasiassa erittäin varteenotettava vaihtoehto! Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista