Menetyksestä menestykseen - Vaikeuksista ammennettu voima

Aina kun täytyy luopua vanhasta, jotakin uutta tulee tilalle. Se tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, ainakin minun elämäni kohdalla. Toisaalta minusta itsestäni tulee hyvin aktiivinen usein päättyneiden ihmissuhteiden tai rakkaudesta irtautumisen kynnyksellä. Yhtenä aamuna herään ja silloin se pahin murheidenkryyni on surettu, tulee valtava halu ponnistella kohti uutta ja tuntematonta. Jokin sisäinen voima kytkeytyy päälle ja saa mut ajattelemaan, että nyt on aika uudistua, luoda jotain uutta ja jännittävää.

Viimeksi kolme vuotta sitten koetun vaikean eron päätteeksi hankkiuduin kisavalmennukseen, ryhdyin kirjoittamaan blogia ja suunnittelemaan muuttoa Helsinkiin. Se oli yksi mun unelmista silloin ja nyt vuosia myöhemmin totean että samalla se kaikki oli elämäni paras veto koko elettyyn 25 vuoteen. Pitemmän päälle en ole murjottaja tai elämään katkeroituva ihminen, useimmiten vaikeuksista saa voimaa nousta uudelleen ja aloittaa alusta ihan uudenlaisella energialla. Mä muutan vaikeudet lopulta aina voimavaraksi oman pääni sisällä.
Kuva: Mikko Niemi Photography 2016
Kuva: Mikko Niemi Photography 
Aikansa murehdittua elämän haasteita ja ongelmia, sitä toteaa ettei jaksa enää herätä uuteen päivään kyynel poskella. Siihen ei ole enää tarvetta, kun on uskaltanut ottaa sen elämän katastrofin avosylin vastaan juuri silloin, kun se on mun eteen annettu. Surua ei pidä koskaan panttailla, koska muuten se kerääntyy sisälle ja sen käsittely odottaa lopulta aina edessäpäin. Uusi aamu koitti myös edeltävien viikkojen pettemysten jälkeen, eikä se tarkoita sitä ettenkö miettisi, pohtisi tai surisi asioita, mutta ehkä se pahin järkytys ja paha olo on käsitelty. Innostus uusia asioita ja heränneitä haaveita kohtaan nostaa nyt päätään, saa mut uteliaaksi ja kasvattaa kokoajan sitä muutosenergiaa mun sisällä.

"Mitä mä haluaisin eniten tässä maailmassa, jos kaikki olisi mahdollista?"

Vastausta kysymykseen ei ollut vaikeaa löytää, olin pohjustanut toista unelmaani jo keväällä, mutta olin kovin epävarma sen toteuttamisesta. Mietin että uskallanko, haluanko irtautua tästä kaikesta mitä mulla on Helsingissä, vain siksi että toteuttaisin yhden haaveen? Kirjoitin aikaisemmin keväällä postauksen 10 vuoden unelma. Toiveet tulevaa kohtaan ei ole muuttunut tuosta, mutta ottaen huomioon että olen 25-vuotias perheetön sinkku, minulla on vielä matkaa tuohon 10 vuoden suunnitelmaan, joka vaatii miehen ja rakkauden toteutuakseen. Eikä se rakkaus tule mun elämänkatsomuksen perusteella etsien, vaan eläen.
Kuva: Mikko Niemi Photography 2016
Kuva: Mikko Niemi Photography 
Juuri nyt on elettävä hetkessä, pelattava niillä korteilla mitkä mulle on annettu. Tässä elämän korttipelissä ei auta lannistua siihen, että mulla oli tällä kertaa korttien jaossa paska tuuri. On pelattava parhaansa mukaan niillä resursseilla mitä on saanut. Elämä on siitä upee juttu, että se on alati muuttuvaa. Meillä jokaisella tulee hetkiä aallonharjalla, mutta kukaan ei voi elää läpi elämänsä maistamatta koskaan kunnolla pohjamutia. Osa meistä menestyy sillä, että osaa pelata tätä peliä katkeroitumatta, uskaltaa lähteä uudelle kierrokselle avoimin mielin ja tietää että vielä ne hyvät kortit jaetaan myös sulle jossain vaiheessa. Ilman toivoa susta tulee luovuttaja, eikä luovuttaja pysty koskaan näkemään elämän täyttä potentiaalia ja mahdollisuuksia.

Löydän itseni arpomasta tilanteesta, uskallanko, haluanko ja entäs jos asiat ei menekään suunnitelmieni mukaan?

Mä oon välillä tosi hyvä ylipuhumaan muita ja kannustamaan rohkeisiin vetoihin, mutta kyllä mä hetken mietin omassa elämässä, ennen kuin teen hurjia päätöksiä. Nyt olen uuden mahdollisuuden edessä, mutta en halua paljastaa siitä teille sen enempää. Asiat selviää ja varmistuu varmasti tulevien kuukausien aikana. Uusia unelmia on kuitenkin ryhdytty toteuttamaan ja laittamaan alulleen. Tässä elämäntilanteessa koen että uusiin asioihin panostaminen ja niille täysi antautuminen saa mut voimaantumaan.

-M

1 kommentti