Amsterdamin parhaat ruokapaikat

Amsterdam yllätti meidät täysin tyylikkäillä, urbaaneilla kahvi- ja ruokapaikoilla. Kuljettiin kadulla aika uteliaalla asenteella, välillä ilman minkäänlaista päämäärää. Poikettiin muutamassa viihtyisän näköisessä raflassa tällä kolme päivää kestävällä viikonloppulomalla. Amsterdamin ydinkeskustasta syrjässä olevilla pikkukaduilla oli paljon söpöjä putiikkeja, tunnelmallisia ja toinen toistaan houkuttavampia kahviloita ja ruokapaikkoja. Amsterdamissa oli selkeesti panostettu enemmän orgaaniseen ja ekologiseen ruokakulttuuriin kuin täällä Suomessa.

SLA - Luomu salaattibaari Amsterdamin sydämessä

Ravintola SLA sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta. Siellä tarjoillaan terveysintoilijoille oikeesti hyvää salaattipainotteista ruokaa. Paikka mainostaa itseään sloganilla Organic salad bar. Hintataso on kohtuullinen ja ruoka ylitti odotukset. Ajatus salaattibuffetista ei ole mun villeimmistä ruokafantasioista, mutta paikka muutti täysin käsityksen salaattilounaasta.
SLA_amsterdam
SLA, Amsterdam
Menu sisälsi paljon vegaanisia annoksia, mutta myös muutaman kalaa, juustoa tai kananmunaa sisältävän valmiin annoksen. Toki salaatin pystyy kokoamaan myös täysin omien mieltymysten mukaisesti. Mä valitsin listalta valmiin Salmon sushi bowlin ja Jonna nautiskeli vegaanisen Spinazie Falafelin. SLA:sta saa myös vegaanista juustokakkua! Meidän oli tarkoitus maistaa tätä vegeherkkua, mutta unohdettiin tilata jälkkärit, koska vatsat täyttyi mukavasti pääruoasta. Paikka oli urbaanin viihtyisä ja ruoka oli herkullista. Tämän ravintolan menun kuvineen pääset vilkaisemaan täältä.
falafel_salaatti_fitnesshairio
SLA, Amsterdam


BETTY BLUE - Viihtyisä ravintola Amsterdamin keskustassa

Tähän raflaan eksyttiin ihan sattumalta heti perjantaina lennon jälkeen. Molempien vatsat huusi ruokaa ja lähdettiin sokkona etsimään kaupungilta ensimmäistä miellyttävän näköistä ruokapaikkaa, joka tarjoilee myös vegaanisia vaihtoehtoja. Betty Blue näytti "ihan kivalta" mestalta ja tsekkailtiin ruokalista. Molemmille löytyi syötävää.
Betty Blue, Amsterdam
Betty Blue, Amsterdam
Tilasin mysteerisen Flammkuchenin, joka tovin yleissivistyksen laajentamisen jälkeen osoittautui pitsan kaltaiseksi liekkipiirakaksi. Hävettää myöntää että nevöhööd, mutta ruoka oli siitä huolimatta hyvää. Flammkuchen oli itseasiassa salaperäisyydessään erittäin osuva valinta. Ehkä joskus on hyvä ottaa riskejä myös ravintolan menun kanssa ja samalla laajentaa omaa ruokatuntemusta. Vegaanitytölle maistui tällä kertaa fenkolikeitto, joka tarjoiltiin raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa.

DSC_0169
Betty Blue, Amsterdam


THE COLD PRESSED JUICERY - Raakaruokaa ja kylmäpuristettua mehua

Tyylikäs urbaani paikka lähellä Anne Frankin taloa, kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Käveltiin paikan ohi ja tuumattiin yhdessä että pakko kurkistaa sisälle, koska paikka oli houkuttavan näköinen heti ulko-ovelta. Täällä juotiin kylmäpuristetut mehut ja napattiin raakaherkkuna manteleista, taateleista, raakasuklaasta tehdyt pallot. Tsekkaa tämän paikan omat nettisivut täältä.
amsterdam_raw_food
The Cold Pressed Juicery, Amsterdam

amsterdam_realfood_2
The Cold Pressed Juicery, Amsterdam

dam_food
The Cold Pressed Juicery, Amsterdam
Kokonaisuudessaan Amsterdamin ruokakulttuuri oli tosi jees. Jäätiin miettimään miksei Suomessa ole vielä näin upeita ja monipuolisen terveellisiä ruokapaikkoja. Toki Helsingistäkin löytyy kivoja rafloja, mutta Amsterdamissa näitä paikkoja tuntui olevan joka nurkalla.

-M
Ei kommentteja