Minun rakkaus iloitsee sinun onnesta

Kuva: Juha Tikkanen Photography 2015
Kuva: Juha Tikkanen Photography
Viime aikoina olen kirjoittanut erityisen paljon rakkaudesta, koska tunteet ja ylipäätään elämämisen taito kiinnostaa mua jostain syystä järjettömän paljon. Olen käsitellyt ihmissuhteita ja tunteita, koska ne on olleet mun elämässä läsnä todella vahvasti. Olen kamppaillut ihmissuhteesta luopumisen ja rakkauden välillä. Olen epäröinyt todella paljon mitkä ovat oikeita valintoja eämässäni juuri nyt. Nyt halua kertoa teille tämän hetken fiiliksistä, kun rakkaus sai viimeinkin lopullisen pisteen.

Rakkaus on se suurin kompastuskivi minulle herkkänä ja vahvasti tuntevana ihmisenä. Rakastun harvoin, mutta todella intohimoisesti. Maailmassani on vain yksi mies kerrallaan, joka on ylitse muiden. Hän saa siinä asemassa kaiken huomion ja rakkauteni mitä kykenen antamaan. Mä koen että irtosuhteet eivät ole minua varten, en saa niistä sitä rakkauden täyttymystä jota olen oppinut kaipaamaan. Kuinka voin olla hyvä toiselle, ellen rakasta häntä niin paljon, että olen valmis tekemään kaikkeni hänen onnen ja hyvän olon eteen? Haluan olla hyvä kumppani ja hyvä rakastaja, mutta olen aivan onneton siinä asemassa, ellen rakasta vilpittömästi toista ihmistä. Minusta tulee etäinen, en sano kauniita sanoja, tai tee rakkaudellisia eleitä toista kohtaan. Eihän niitä asioita kuulu edes tehdä velvollisuudesta, niitä kuuluu tehdä vilpittömästi rakkaudesta ja vapaasta tahdosta, halusta ilahduttaa toista. Ellen koe miestä kohtaan valtavaa myötätuntoa, suhde ei tunnu oikein miltään. Tunteet on mulle tosi tärkeitä ja ajattelen että odotan mieluummin 10 vuotta tavatakseni sen oikean, kuin tyydyn johonkin, joka tuntuu ihan hyvältä, mutta ei kuitenkaan oikealta.
Kuva: Juha Tikkanen Photography 2015
Kuva: Juha Tikkanen Photography
Irtosuhteiden takana on yleensä ajatus omien tarpeiden täyttämisestä, minun onni, minun tyytyväisyys, minun hyvä olo. Rakkaudessa puolestaan on kyse siitä, että huolehtii onko rakkaani hyvä olla, onko hän onnellinen, kuinka voisin tehdä hänet onnelliseksi? Rakkaudessa on kyse siitä, että on valmis hurmaamaan toisen joka ikinen päivä uudelleen.

En voi koskaan olettaa että rakkaus kestää huomiseen, se voi loppua koska tahansa ja silloinkin pitää olla valmis päästämään irti, pystyä ajattelemaan että näin kuuluu olla. Pitää pystyä ajattelemaan, että tahtoo toisen ihmisen olevan onnellinen. Sehän rakkauden perimmäinen tahto on, tahtoo toiselle ylitsevuotavasti pelkkää hyvää. Mun on hyvin vaikea ymmärtää että ihmiset käyttää sanaa rakkaus kuvatessaan omaa ihmissuhdetta, jossa he ovat vain hyötymässä toisesta ihmisestä. Minä minä minä, minun elämä, minun halu, minun oikeus.. Ihminen rakastaa vain itseään, eikä todelllisuudessa tiedä rakkaudesta vielä yhtään mitään. Hän ei ole nähnyt sitä. Hän ei ole oivaltanut.

Tahdon hänen olevan onnellinen ja iloitsen siitä, että hänen on nyt hyvä olla toisen kanssa. On vaatinut pitkän polun oppia kärsivällisyyttä, oppia hyväksymään asioita ja ennen kaikkea oppia mitä rakkaus on, jotta nyt pystyn sanomaan vilpittömästi; Rakkauteni iloisee sinun onnesta, vaikka se tarkoittaa minun omista toiveista luopumista.
Kuva: Juha Tikkanen Photography 2015
Kuva: Juha Tikkanen Photography
Omalla tavallaan tämä kokemus, totaalinen pääte koko ihmissuhteelle oli minulle kuin vapaudut vankilasta -kortti. Kaikelle tuli lopullinen piste, josta ei päästä eteenpäin yhdelläkään kauniilla sanalla tai teolla. Pisteen jälkeen et voi lisätä samaan lauseeseen yhtäkään muttaa. Pisteen jälkeen kaikki on loppuun käsitelty. En voi enää odottaa, koska ei ole enää mitä odottaa.

Olen kiitollinen siitä, että olen saanut kokea niin voimakkaita tunteita toista ihmistä kohtaan, kiitollinen siitä, että elämä on kasvattanut niin paljon näillä ihmissuhteilla, jotka eivät koskaan tunnu muuttuvat yhtään helpommiksi. Oma suhtautumiseni on vain muuttunut ja nykyään ongelmat ja ristiriidat on helpompi ratkaista ja hyväksyä. Ei ole helppoa olla tunteva ja herkkä ihminen, mutta siitä huolimatta se on äärettömän antoisaa.

-M


5 kommenttia

  1. Tuli ihan tippa linssiin, pystyin todellakin samaistumaan...

    VastaaPoista
  2. Wau mikä teksti! Pidän tosi paljon tästä teidän blogista ja nyt flunssan kourissa on ollu aikaa taas lueskella uusia ja vanhoja postauksia. Kiitos teille mahtavat mimmit :) <3

    VastaaPoista
  3. Hei ihana kuulla! Kiitos kannustavasta ja positiivisesta palautteesta, siitä saa aina uutta intoa. :)

    VastaaPoista