Kevyt sosekeitto

Tämä ihanan pehmeä soskeitto sai idean keväällä, kun käytiin tyttöjen kanssa lounaalla The Cock ravintolassa Helsingin senaatintorin kupeessa. Ravintolassa tarjoiltiin alkuruokana kukkakaalikeittoa ja yllätyin sen pehmeän täyteläisestä koostumuksesta. Päätin rakentaa kotona oman reseptin sosemaisesta kukkakaalikeitosta. Tää on niin hyvää ja helppoa. Keitto sopii mainiosti alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi. Lounaskeiton kylkeen nappaan jotain proteiinipitoista, esimerkiksi pari gluteenitonta näkkileipää reiluilla kalkkunaleikkeillä.
kukkakaali_keitto_2

Ihanan kermainen koostumus tulee jo pelkästä kukkakaalista, mutta mä lisäsin keittoon vähän kasvipohjaista kaurakermaa. Light version voi siis toteuttaa ilman kaurakermaa, tai lorauttaa sitä kevyesti oman maun mukaan sekoitus vaiheessa.kukkakaali_keitto_3Tämän samettisen pehmeän keiton pääraaka-aineet toimii kukkakaali ja parsakaali. Tällä kertaa käytin molemmista valmiiksi pilkottuja pakasteversioita, jotka saa suoraan pussista kattilaan. Laitoin kukkakaalia noin 300g ja parsakaalia hiukan vähemmän, about 200g. Kiehuta vedessä noin 7 minuttia, niin että molemmat ovat pehmeitä ja kypsiä.
kukkakaali_keitto_4

Kaada kypsytetyt vihannekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekottimella kattilassa. Kypsennysvettä ei kannata heittää kokonaan hukkaan, voit hyödyntää osan vedestä soseuttamiseen. Kaada osa vedestä pois ja lisää tehosekoittimeen Plantin kaurakermaa, lisää suola oman maun mukaan, valkosipulimaustetta ja sitruunapippuria. Sekoita kunnes sosekeitto on samettisen pehemää ja tasaista.
kukkakaali_keitto
Sitten vain nauttimaan!

-M

1 kommentti

  1. Maukkaan kuuloinen resepti, tulee kokeiluun :)
    jasmintuomi.blogspot.fi

    VastaaPoista