Minkälainen on täyden kympin mies?

Innoituin kirjoittamaan postauksen täyden kympin miehestä, koska tyttöporukassa ollaan keskusteltu viime aikoina todella paljon miehistä ja siitä minkälainen mies on mielenkiintoinen. Kirjoitus pohjautuu myös kuulemaani ja näkemääni, ei pelkästään omaan mieltymykseen. Heti alkuun haluan sanoa ettei kukaan ei ole täydellinen. Kirjoitus kertoo pikemminkin niistä piirteistä ja ominaisuuksista mitä naisena arvostan miehessä. Puhun piirteistä jotka saavat miehen tuntumaan kiehtovalta.

Täyden kympin mies on jo ensikohtaamisella itsevarma, avoin ja rohkea. Hän ei pyytele anteeksi olemassaoloaan, vaan ottaa paikan ja tilanteen haltuun omalla persoonalla. Hän ei pelkää lähestyä naista, vaan tulee rohkeasti juttelemaan ihan sama mistä.. Ellet keksi muuta, niin puhu vaikka säästä, tärkeintä on uskaltaa ottaa kontaktia. Okei myönnän, säästä puhuminen on vähän löysä aloitus, mutta aloitus sekin. Ellei kumpikaan osapuoli uskalla tehdä aloitusta toisen suhteen, suhde ei tule etenemään pientä katseen vaihtoa pidemmälle. Tässä asiassa myös naisilla on takuulla petrattavaa.IMG_3816

Itsevarmuus on ehkä se tärkein ominaisuus, joka kiinnittää huomion. Ei raamikkaimmat kasvot, ei veistoksellisin kroppa, vaikka moni nainen on sulaa vahaa myös näiden ominaisuuksien edessä. Hyvä kroppa ei kuitenkaan yksinkertaisesti riitä tekemään miehestä haluttavaa. Mieluummin itsevarma, ei niin teräksisessä kunnossa oleva mies, kuin veistoksellisen komea mies ilman sisäistä paloa ja uskoa itseensä. Itsevarmuus on miehessä äärettömän kiehtovaa. Ellet ole luontaisesti itsevarma ja rohkea, myös tätä ominaisuutta voi petrata. Ainoa tie on ottaa härkää sarvista ja uskaltaa laittaa itsensä likoon. Tekemällä oppii.

Miehekkään karu ulkokuori, mutta silti niin pehmeä ja tunteellinen sisältä. Kuvailin juuri herkullisimman miesihanteen, mitä tiedän. Mies saa olla karski, vähän jopa kova ulkokuoresta. Säärikarvoja ei ole pakko sheivata joka toinen päivä ja pieni parransänki on itseasiassa useimmilla miehillä todella seksikäs. Tottakai hänellä täytyy olla halu pitää itsestään huolta ja näyttää hyvältä, pelkkä kaunis sisin ei yksinkertaisesti riitä, vaikka se suvaitsevalta ja kauniilta ajatukselta kuullostaakin. Täyden kympin mies on tasapainoinen kokonaisuus ulkoista ja sisäistä hyvinvointia. Sisältä haluan löytää aidon, tuntevan ja kokevan ihmisen, joka ei pelkää ilmaista itseään.

Aito, hellä ja suvaitseva mies on ihana mies. Aito tarkoittaa minulle tunteellisesti avointa ihmistä, joka uskaltaa sanoa miltä asiat tuntuu. On todella merkittävää kuulla miehen kertovan tunteista, siitä että hän välittää. Sillä ei ole mitään merkitystä onko sun juttu sanoa “minä rakastan sinua” vai “tykkään susta”, silität, kosketat, tai vaikka kirjoitat. Haluan hänen olevan kuin avoinkirja edessäni. Puhumattomuus, liiallinen maskuliininen kovuus ja tunteettomuus on big no! Miehen täytyy olla hellä ja huomaavainen, mutta silti päämäärätietoinen asiassa kuin asiassa. Täyden kympin pakkaus suvaitsee ja ottaa huomioon myös muut ihmiset. Itsepäiset minäminä-tyypit ajaa luontaisesti muita pois luotaan.IMG_3808

Suurin moka on yrittää pokata naisen frendejä. Miehet jotka lähettää jokaiselle fitnesstytölle sen perus setin, “Näytät hyvältä, kuis kulkee?” Tyyppi saattaa muuten näyttää jopa kiinnostavalta, mutta menettää ainutlaatuisuutensa naisen silmissä heti kun kerron asiasta parhaalle ystävälle, joka toteaa että “tyyppi teki ihan samat mulle.” Tyyppi ei selkeästi tiedä itsekään onko lintu vai kala, koska esimerkiksi minä ja Eve ollaan hyvin erilaisia, siitä huolimatta samat miehet kirjoittaa facebookin ja Instagramin inboxit täyteen lepertelyä. Täyden kympin mies tietää mitä haluaa, eikä toimi joka naisen kalastelijana.

Jokainen nainen haluaa tuntea olevansa ainutlaatuinen. Kukaan ei halua tositarkoituksella heilastella kalastelijan kanssa, joka heittää onkea joka järveen ja kokeilee mistä nappaa. Nainen haluaa tuntea olevansa aivan erityinen ja speciaali. Naisena mikään ei tunnu niin hyvältä, kuin kuulla että mies haluaa kaikista maailman naisista valita ainoastaan yhden erityisen ja on valmis osoittamaan tunteensa sanoin ja teoin. Todella kaunis ja arvostettava ele, mutta suomalaiset miehet eivät jostain syystä tee tällaisia romanttisia juttuja. Voitte korjata jos olen väärässä! Ainakin tyyppi jää mieleen, jos rohkenee olemaan aito, näyttämään tunteensa ja olemaan erilainen kuin kaikki muut.IMG_3791

Samankaltaisuus kiinnostaa ihmisiä, yhteiset kiinnostuksen kohteet, harrastukset, samantyylinen pukeutuminen, mikä tahansa kahta ihmistä yhdistävä tekijä tekee tyypistä heti mielenkiintoisemman. Ehkä se oikee tyyppi löytyy parhaiten omien mielenkiinnon kohteiden äärestä. Olisi todella mielenkiintoista kuulla, minkälaisia piirteitä miehet arvostaa naisessa, tai kuinka muut naiset näkevät tämän asian. Heittäkää kommenttia, jos kirjoitus herätti ajatuksia tai omia fiiliksiä näistä jutuista.

-M

13 kommenttia

 1. kaikki on niin outoja30. kesäkuuta 2016 klo 16.44

  Näin tänään ruokakaupassa kun mies osti eko-parsaa ja luomu-olutta.

  Voisitko julkaista nimilistan sinkku ystävättäristäsi niin ihmiset eivät lähettäisi turhaan hutiviestejä riiatessaan. Kyse on vain informaatiologistiikasta.

  VastaaPoista
 2. Hah, kuvailit just mun miehen !
  Ja nimenomaan mies, eikä mikään poika. :D
  Oon kyllä todella onnellinen, että oon löytäny semmosen aarteen. En ennen osannu edes uneksia semmosesta miehestä!
  Helkkarin komee, kohtelee mua ku kuningatarta, osottaa rakkauttaan myös teoin, eikä vaan sanoin ja molemmat kiinnostunu treenaamisesta ja muutenkin samoista asoista. Alkuun oli todella outoa, että toinen kohteli mua niin hyvin, järjesti ihania yllätyksiä, kehuu paljon, siivoaa ja on älyttömän hyvä kokki! Ja edelleenkin osaa yllättää :)

  Luulin että sellasia on vaan elokuvissa, mut kyllä niitä näköjään löytyy oikeestikin :D

  VastaaPoista
 3. Ompa ihana kuulla että toivoa siis on vielä! :D Ehkä se prinssi oikea astelee vielä eteen.

  VastaaPoista
 4. Sinä Mira puhut asiaa ja asiaa. Siinä se ois täydellinen mies. Valitettavan harvassa pakkauksessa löytyy kaikkea tuota,noita ominaisuuksia. Erityisesti suvaitsevaisuus on suomalaisessa miehessä tiukassa.
  Sovinistiset piirteet lähes kaikissa viiskymppisissä. Onneksi nuoret oppivat pois tästä tänään. Ei ole enää niin "naisten ja miesten" töitäkään.
  Miehet valitettavasti viimeisten kuulemieni tutkimusten mukaan tuijottavat aina vain ulkonäköön. Ei hauskuudella eikä älyllä miestä vietellä. Vaan povella ja peffalla. Surullista.
  Toki hymy on plussaa. Nimimerkillä kokemusta on. EVE

  VastaaPoista
 5. Ikävä kyllä, niinhän se tahtoo olla että moni mies on pinnan ja kauneuden perään. Toisaalta haluan ajatella ettei sellainen mies välttämättä ois ainakaan minulle oikea. Kertoohan sekin miehestä jotain, jos nainen valitaan lähestulkoon vain ulkoisten ominaisuuksien perusteella. Musta on tosi tärkeetä että myös miehellä on hyvät arvot ja sisäistä viisautta. Mieluummin yksin kuin sellaisen ihmisen kanssa, jonka arvomaailma ei kohtaa oman elämän kanssa ollenkaan.. Sehän olisi vain ajan haaskausta ja mielensä pahoittamista. Täytyyhän meidän kuitenkin uskoa siihen, että täällä on myös niitä valioyksilöitä! Toivossa on hyvä elää. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos mainioista nauruista illan ratoksi😃 Tuollaista vaatimuslistaa kun pitää edes puoliksi niin kyllä sinkkuvuosia saa viettää jatkossakin omiin juttuihin keskittyen.

  Omasta puolesta riittää se että naisella olisi pituutta enemmän kuin leveyttä huomattavasti.

  VastaaPoista
 7. Jokainen asettakoon kriteerit tavallaan.. :D Tämähän oli vain viitettä antava kirjoitus siitä, minkälainen ois täyden kympin mies. Kuten sanoin, kukaan ei ole täydellinen.:)

  VastaaPoista
 8. tuttu tarina kaikille2. heinäkuuta 2016 klo 0.50

  Se oma kympin mies tuntuu äkkiä ysiltä jos kadulla tulee vastaan parempi.

  VastaaPoista
 9. Onneksi mä oon jo täyden kympin mieheni löytänyt! 8) Tykkää treenata, lähtee kävelylenlenkeille, kiinnostunut terveellisistä elämäntavoista kuten minäkin, kannustaa, on avoin ja kohtelee minua kuin ainutta naista maailmassa. Enpä tiennyt että tuollaisia on edes olemassa, mutta omalle kohdalle hän onneksi tupsahti <3 tapasimme juuri kun olin eronnut, ja olin varma että uuteen suhteeseen en varmasti ala, mutta kuinkas kävikään... eli toivoa on, se tulee silloin kun sitä vähiten odottaa!!

  VastaaPoista
 10. Vau! Kuullostaa upealta Katja!😍 Sitä omaa ihmemiestä odotellessa.. 😊

  VastaaPoista
 11. Hyvää settiä. Sehän tässä hankalaa on kun ei ravintolassa rieku niin tavata samanhenkisiä ihmisiä. IG ja facessa kun laittaa viestiä tulee "stalkkeri" fiilis. Jos toinen vasta puoli ei vastaakaan miten hän edes voi tietää toisesta mitään? Salilla "iskeminen" ei ainakaan tule kysymykseenkään.

  VastaaPoista
 12. […] Luin siis Fitnesshäiriö-blogin kirjoituksen kympin miehestä ja se oli todella osuva kirjoitus. Pääsette lukemaan sen tästä. […]

  VastaaPoista
 13. Tunnistin itseni :D Itse vaan kahtelen naisia tinderissä... Enkä ole teräsmies! :D
  Mun mielestä naisen pitää olla tietenki kaunis, fiksu, osaa käyttää rahaa järkevästi, huumorintajuinen, pitää kropastaan huolta jos ei pidä niin en määkään pidä:D
  Naisen pitää osaa ottaa rennosti, juoda muutama lasi viiniä/olutta mitä nyt ikinä juokaan sillon tällön, mut osaa myös olla sivistynyt. Mut ei tietenkään oo pakko mutta Ihte tykkään ottaa varsinki näin sinkkuna vklp vaikka muutaman oluen tai pullon viiniä ois se kiva ku vois oman naisen kaa sillon tällön ottaa sen lasin viiniä eikä aina tarvi lähtee äijä porukalla "ryyppään".

  VastaaPoista